Cum reinventează ChatGPT securitatea cibernetică: Caracteristici și exemple de întrebări

Cum reinventează ChatGPT securitatea cibernetică: Caracteristici și exemple de întrebări

Deși ChatGPT a câștigat un număr impresionant de 100 de milioane de utilizatori activi lunar, este greu de ignorat impactul inteligenței artificiale asupra securității cibernetice, care se datoreaza volumului mare de date si a sistemelor de învățare continua.

Rating: 0.0 (0 voturi)
Noutăți 25.04.2023

ChatGPT a câștigat un număr impresionant de 100 de milioane de utilizatori activi lunar în doar două luni. De asemenea, este greu de ignorat impactul potențial al inteligenței artificiale asupra securității cibernetice. Atacurile cibernetice au devenit mai frecvente, mai sofisticate și mai dăunătoare în ultimii ani, dar ChatGPT duce ingineria socială la un nou nivel, făcând mult mai dificilă menținerea securității sistemelor. Pe măsură ce creșterea potențialului AI de a îmbunătăți și amenința atât securitatea cibernetică continuă, este vital ca experții să se pregătească. 


Sistemele de inteligență artificială prezintă riscuri de securitate care trebuie abordate de experții în securitate cibernetică: complexitatea sistemelor de inteligență artificială, volumul mare de date pe care le gestionează și capacitatea lor de a învăța și de a se adapta pot crea provocări unice în materie de securitate.

Hackerii pot ataca sistemele de IA cu atacuri cibernetice obișnuite, cum ar fi malware, phishing și atacuri de negare a serviciului. De exemplu, ChatGPT poate crea e-mailuri de phishing realiste care îi păcălesc pe utilizatori să facă clic pe linkuri sau atașamente dăunătoare.


Manipularea ChatGPT folosind injectarea promptă și învățarea automată adversă pentru a-i perturba scopul inițial sau pentru a-l face să producă declarații incorecte este, de asemenea, larg documentată online. Puteți intimida modelele de inteligență artificială pentru a le face să spună orice, într-adevăr.


Este esențial ca experții în securitate cibernetică să aibă o înțelegere cuprinzătoare a modului în care funcționează sistemele de inteligență artificială pentru a identifica orice vulnerabilități și amenințări potențiale. În acest fel, ei pot dezvolta sisteme de inteligență artificială sigure, pot proteja confidențialitatea și integritatea datelor și pot concepe tehnici de securitate inovatoare pentru a respinge orice atac cibernetic. Aceștia vor trebui în continuare să gestioneze riscurile IA, cum ar fi falsurile pozitive sau negative în alertele de securitate, și să garanteze că sistemele de IA sunt transparente, ușor de înțeles și imparțiale în procesul de luare a deciziilor.


Sursa