Eurovision: o mină de aur pentru hackeri

Eurovision: o mină de aur pentru hackeri

Eurovision 2023 se apropie cu pași repezi, urmând să aibă loc pe 9 mai, cu Liverpool ca gazdă în numele Ucrainei. Telespectatorii din întreaga lume sunt entuziasmați să vadă actele din acest an, în timp ce infractorii cibernetici sunt nerăbdători să facă bani.

Rating: 0.0 (0 voturi)
Noutăți 01.02.2023

De la malware și phishing la preocupări legate de gestionarea datelor - se pare că concursul muzical de anul acesta îi va atrage pe toți.

Încă din mai 2022, un grup de hackeri pro-ruși a fost prins discutând despre un atac cibernetic asupra Eurovision pentru a împiedica șansele Ucrainei în concursul muzical.


Italia, însă, a anunțat că a blocat cu succes atacurile de tip distribuție de servicii (DDoS) în timpul evenimentului.

Anunțul a făcut atacatorii și mai furioși, determinând grupul rus Killnet, afiliat Rusiei, să declare "război împotriva a zece țări și poliția italiană".

În acest an, hackerii nu se opresc și încearcă să se infiltreze în spațiul Eurovision din fiecare punct de intrare posibil și să exploateze mai multe vectori de atac.


Încercări de fraudă: phishing, malware și facturi false

Centrul de Reziliență Cibernetică din Nord-Vest (NWCRC) a avertizat organizațiile să rămână vigilente înaintea evenimentului muzical de amploare din Liverpool. Acesta a sfătuit numeroase companii care au de-a face cu furnizori și clienți noi în lanțul de aprovizionare să fie vigilenți în fața încercărilor de fraudă.


Șeful Departamentului Cyber și Inovație al NWCRC, DI Dan Giannasi, a declarat: "Le cerem tuturor afacerilor din Nord-Vest, dar în special Merseyside, să fie vigilente împotriva potențialei criminalități cibernetice înaintea Concursului Muzical Eurovision din mai. Protejarea organizației dumneavoastră este crucială pentru afacerile implicate în eveniment, dar și pentru comunitatea de afaceri din întreaga regiune."

Giannasi a avertizat cu privire la creșterea numărului de scheme de phishing, în care infractorii încearcă să obțină informații personale și să efectueze plăți în timp ce se dau drept afaceri.

Destinatarii ar trebui să fie atenți și să verifice toate informațiile, acordând atenție deosebită adreselor de e-mail neobișnuite, URL-urilor greșite și ortografiei defectuoase.


Pentru a reduce aceste amenințări, companiile sunt sfătuite să-și actualizeze toate software-urile, să se asigure că firewall-urile și protecția antivirus sunt la zi și să activeze autentificarea în doi factori ori de câte ori este posibil.

În special, întreprinderile mici care nu dispun de infrastructură de cibernetică pot fi vulnerabile în această perioadă. De aceea, este crucial să se educe întregul personal cu privire la aceste aspecte înainte de eveniment.


Sursa